magyar | english

Izgalmas programokkal kezdte meg a szemesztert az Egészségtudományi Szakkollégium

2023. FEBRUÁR 24. Hírek Kari hírek

2023. január 25-26. között valósult meg az Egészségtudományi Szakkollégium által szervezett Kinesiotape tanfolyam (alap + haladó), melyen elsőkörben harmad- és negyedéves gyógytornász szakkollégista hallgatók vettek részt. A Hallgatói Szolgáltatási Központ (HSZK) támogatásának köszönhetően a hallgatók féláron részesültek a képzésekben. A képzés nagyon nagy érdeklődést keltett, többszörös túljelentkezéssel. A rengeteg jelentkező közül végül 50 főnek tudtunk lehetőséget biztosítani a részvételre. Az első napon egy rövid szakkollégiumi tájékoztató után az alap szakmai továbbképzésre került sor, míg a második napon a haladó technikákat sajátították el hallgatóink. A tanfolyam elvégzéséről minden hallgató névreszóló oklevelet vehetett át az írásbeli vizsga letétele után. Összességében egy nagyon hasznos (és a jövőben is hasznosítható) képzésen vagyunk túl, ami nagy sikert aratott a hallgatók körében. A jövőben mindenképpen szeretnénk ebben az irányban továbbhaladni, és hallgatóink számára piacképes, munkásságuk során alkalmazható képzéseket szervezni.

2023. február 16-án a budapesti Richter Gedeon Nyrt. múzeumában és látogatóközpontjában nyílt lehetőségünk megismerkedni a gyógyszergyár történetével, a készítmények eredetével, alkalmazási lehetőségével. A gyár működését interaktív teremben, VR szemüvegen és kisfilmeken keresztül ismerhettük meg, miközben gyakorlati minőségügyi feladatok megoldását végeztük el játékos formában. A nap második felében a Body Worlds kiállítást tekintettük meg. A rendkívül szuggesztív, az emberi szervezetet bemutató tárlat mindinkább segített az elméletben már ismert tananyag elmélyítésében, a szakmai elhivatottság megalapozásában; az ismeretszerzés és folyamatos fejlődés fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

A jövőben is számos érdekes programmal készülünk szakkollégista és nem szakkollégista hallgatóink számára, mint például „Kiberbiztonság közel és távol” szakkurzus, „Egészségi állapot és foglalkoztatás együttjárása” vitaest, „Gyógytornászok életutak” vitaest. 

 

Érdekel a Szakkollégium? Szívesen csatlakoznál csapatunkhoz? Részt vennél programjainkon? Jelentkezz Hozzánk!

Bővebb információk a szakkollégium weboldalán: https://etszk.etk.pte.hu/

 

Egészségtudományi Szakkollégium

Pécsi Tudományegyetem