magyar | english

Aktualitások a táplálkozástudományokban konferencia

2023. DECEMBER 8.
9.00

A táplálkozástudományi szakember konferencia egy vándorgyűlés, melynek idén a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara ad helyet. A táplálkozástudomány egy új, folyamatosan fejlődő tudományterület, ahol az aktualitások nyomon követése elengedhetetlen. Az idei konferencia lehetőséget biztosít a 2023-as év aktuális kutatási eredményeinek ismertetésére, reagálva az évben megjelent ajánlásokra egyaránt. A célja továbbá a táplálkozástudományi szakemberek kompetencia körének tisztázása, hol és milyen szereppel kapcsolódhatnak be a nem dietetikus alapvégzettséggel rendelkező szakemberek a táplálkozási felvilágosító folyamatokba. 

 

A továbbképzés adatai:

Időpont: 2023. december 8. (péntek)

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar "D" épület - 7621 Pécs, Vörösmarty u. 3.

A továbbképzés pontértéke egészségügyi szakdolgozók számára: A továbbképzés OKFŐ általi minősítése folyamatban

Részvételi díj: 

  • Online részvétel: 2.000 Ft/fő
  • Személyes jelenlét: 5.000 Ft/fő

Az aktív hallgatói jogviszony igazolása érdekében egy aktuális hallgatói jogviszony igazolást, VAGY a NEPTUN felületről egy, az aktív státuszt igazoló képet várunk a eva.nemes@etk.pte.hu email címre.

 

Program:

9.00  Regisztráció

9:30  Megnyitó: Prof. Dr. Ács Pongrác dékán

10:00  Tudományos Ülés  -  Üléselnök: Prof. Dr. Verzár Zsófia

10:00-10:30  Dr. Friedrich László (intézetigazgató, MATE ÉTTI): Hitek és tévhitek az élelmiszer adalékanyagok tekintetében

10:30-11:00  Szűcs Zsuzsanna (MDOSZ elnök): Hogyan értelmezzük az adalékanyagokkal kapcsolatos információkat

11:00-11:30  Gubicskóné Dr. Kisbenedek Andrea (adjunktus, tanszékvezető, intézetigazgató-helyettes): Az élelmiszerekben található antioxidánsok szerepe a táplálkozásban

11:30-12:00  Dr. Polyák Éva (adjunktus, tanszékvezető): A bélmikrobiom szerepe az elhízásban és annak megelőzésében

12:00  Ebéd szünet

13:00  Kerekasztal  - Üléselnök: Prof. Dr. Figler Mária

13:00-13:15  Dr. Szabó Zoltán (adjunktus): A táplálkozástudományi szakember szerepe a fentartható táplálkozásban

13:15-13:30  Csajbókné Dr. Csobot Éva: Táplálkozástudományi szakember helye és szerepe az egészségmegőrzésben

13:30-13:45  Hajzer Zsuzsa Emma: A Debreceni Egyetemen tanuló dietetikus hallgatók egészségtudatosságának vizsgálata

13:45-14:00  Keczeli Viola, Prof. Dr. Verzár Zsófia, Gubicskóné Dr. Kisbenedek Andrea, Hulman Anita, Osgyáni-Balogh Gabriella, Ihász Ferenc, Tisza Boglárka Bernadett, Alföldi Zoltán: Az evészavarok prevalenciája az evezős versenyzők között – első eredmények

14:00-14:15  Szántóri Patricia: Az endometriózissal diagnosztizált nők életminőségének és egészségmagatartásának vizsgálata

14:15-14:30  Tóth Vivien: Candida fajok azol típusú antifungális anyagokkal szembeni rezisztenciájának vizsgálata

14:30-14:45  Petrik Mária. Prof. Dr. Verzár Zsófia, Gubicskóné Dr. Kisbenedek Andrea: Módosított reológia tulajdonságú étrend szerepe a disphagia kezelésében

14:45-15:30  A legjobb E poszterek eredményhirdetése

15:30  Konferencia zárás, teszt kitöltés