magyar | english

PÓT Pályázati Felhívás DEMONSTRÁTORI ÖSZTÖNDÍJ elnyerésére a 2021/2022. tanévben

2021. AUGUSZTUS 4. Hírek Kari hírek

Lehetőséget biztosítunk további pályázók számára is a demonstrátori ösztöndíj elnyerésére, így pót pályázat kerül kiírásra, melynek beadási határideje 2021. augusztus 25.

 

Demonstrátori ösztöndíjat csak olyan hallgató kaphat, aki megfelelő oktatási, tudományos, illetve tudományos diákköri tevékenységet végez, súlyozott tanulmányi átlaga pedig a pályázatot megelőző szemeszterben meghaladja a 3,5-öt.

A felsoroltakat témavezetőjével igazoltatnia kell, s a témavezető, valamint az adott képzésért felelős tanszék/intézetvezető javaslatával kell pályázatát beadnia. A pályázatok adatait a Tanulmányi Osztály ellenőrzi.

 

A pályázathoz kérem a formanyomtatványt értelemszerűen elektronikusan kitölteni (letölthető innen), mellékelni kell egy motivációs levelet, melyben a hallgató leírja eddigi tevékenységét, eredményeit és a megvalósítani kívánt céljait, valamint csatolni kell a tanulmányi eredményeket, a szakmai, illetőleg tudományos munkát igazoló dokumentumok másolatát (pdf, vagy jpg). (Az értékelési szempontrendszer letölthető innen.)

 

A pályázat tartalma:

A pályázatot elnyert hallgató köteles az érintett Képzési Központ, illetőleg Intézet/Tanszék oktatásában, illetve tudományos diákköri munkájában tutor vezetése mellett aktívan részt venni. A pályázat elnyerését követően az elvégzendő feladatok meghatározását az Intézet/Tanszék vezetője, az érintett tutor bevonásával írásban végzi el a hallgató számára. A feladatok teljesítéséről a hallgató félévente írásban beszámolót készít a Képzési Központ TDK felelősétől igényelhető formanyomtatvány alapján a Kari Tudományos Bizottság elnökének.

 

A demonstrátori ösztöndíj 10 hónapra jár, az ösztöndíj mértéke: 20.000,- Ft/hó.

Amennyiben a hallgató súlyozott tanulmányi átlaga a félév lezárásakor 3,5 alá esik, vagy oktatási/TDK munkájának nem tesz eleget, a tutor javaslatára az ösztöndíj visszavonható.

A pályázatot és valamennyi szükséges dokumentumot a kar Tanulmányi Osztályára kell elektronikusan megküldeni (szkennelve) info@etk.pte.hu címre. A tárgy rovatba kérem megjelölni: „Demonstrátori Ösztöndíj Pályázat”.

 

A PÓT pályázat beérkezésének határideje: 2021. augusztus 25. (szerda) 12:00 óra

(határidőn túl beérkezett pályázatot nem áll módunkban elfogadni)

A rangsorolást a dékán által felkért Tudományos Bizottság végzi, kiemelt hangsúlyt helyezve a Tudományos Diákkörben végzett szakmai teljesítményre.

Nem kerülnek rangsorolásra azok a pályázatok, amelyek formai hiányosságokat tartalmaznak (például: Tutor, Intézetigazgató/Tanszékvezető aláírása hiányzik) illetve nem vehetők figyelembe azok a tanulmányi, szakmai és egyéb tevékenységek, amelyek hiteles dokumentumokkal nem kerülnek alátámasztásra.

 

Pécs, 2021. augusztus 4.

 

Prof. Dr. ÁCS Pongrác sk.

egyetemi tanár,

dékán