magyar | english

Képzési Központok

Karunk a PTE egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő kara, mely 2000. január 1-jétől az intézményi integráció révén a Pécsi Tudományegyetem részeként működik. Az oktatás városban zajlik: Kaposváron, Pécsett, Szombathelyen és Zalaegerszegen, ahol hatékony együttműködés alakult ki a helyi oktatókórházakkal és szociális intézményekkel.
Pécs történelmi emlékekben gazdag, pezsgő kulturális életű, mediterrán hangulatú város, valamint Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben. Szintén gazdag történelmi múlttal és kulturális élettel rendelkeznek a képzési központjainknak otthont adó megyeszékhelyek is.

 

Kaposvári Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában 1990-ben indult az oktatás. Iskolánk Kaposváron, a város szívében, a Szent Imre u. 14/b. alatt található. Az épület 4+1 szintes és 10 167 m2 alapterületű. Az I-II. szinten az oktatás célját szolgáló termek vannak.

 

Egészségtudományi Kar - Pécs

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Pécsi Képzési Központ 1990-ben kezdte meg működését. A Rét u. 4. szám alatti épület 1992 óta ad helyet a központi hivataloknak, a tankonyhának és a táplálkozás-tudományi laboratóriumnak. 2000-ben a Kar tulajdonába került a Berek u. 15. sz. alatti épület is, amelyben jól felszerelt tornatermek, számítógéptermek, kondi terem, biológiai laboratórium és demonstrációs termek találhatóak. A hallgatói létszám nagymértékű növekedése következtében 1999-től Pécs belvárosában a Vörösmarty u. 4. számú épület egy szintje a Kar használatába került, 2003-tól az egész épület a hallgatók rendelkezésére áll, összesen 17 jól felszerelt tanteremmel, tornateremmel, számítógép és demonstrációs termekkel.

 

Zalaegerszegi Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Egészségségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központját 1990-ben alapították egy szakkal. Ma már 3 szak működik a képzési központban. Az oktatás két egymáshoz közel eső épületben folyik. Több szaktanteremmel, demonstrációs teremmel rendelkezünk, melynek célja az ápolók, gyógytornászok valósághű környezetben való oktatása. Gyógytornászaink képzését három, egyenként közel 100 m2-es, jól felszerelt szaktanterem segíti. Ezek mellett külön oxyológiai demonstrációs terem áll rendelkezésre az elsősegélynyújtás, oxyológia oktatására. Itt működik az AMBU MEGACODE számítógépes rendszer, mely komplex újraélesztés szemléltetésére, gyakorlására alkalmas. Lehetőség van intubálásra, elektroterápia alkalmazására, különböző EKG jelek elvezetésére. Az oktatáshoz megfelelő számú és kapacitású számítógéppel rendelkezünk. Képzési központunk biokémiai laboratóriummal is rendelkezik. A labor berendezése, felszereltsége a mai igényeknek megfelelő. A gyakorló teremben egy 16 fős csoport tanulhat egyidőben. 18 mikroszkópunkból 1 db Olympus-sztereó, 13 db binokuláris Olympus és 4 db Biolar binokuláris. A korszerű oktatást segíti egy MERC-MIKROLAB klinikai analizátor.

 

Szombathelyi Képzési Központ

A Pécsi Tudományegyetem Egészségségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában 1990 szeptemberében indult el a képzés az Egészségügyi Minisztérium, a Pécsi Orvostudományi Egyetem, valamint Vas megye és Szombathely Város vezetőinek közös előkészítő munkáját követően.
Az oktatás a Jókai u. 14. szám alatti épületben történik. Az épület első két emeletén helyezkednek el az előadó, valamint a szemináriumi termek. A hallgatók gyakorlati oktatására szolgálnak az alagsorban elhelyezett védőnői, ápolói demonstrációs termek, a tankonyha, valamint a mikroszkópokkal felszerelt laboratórium. A földszinten találhatók a számítástechnika termek, ahol oktatás után is lehetőség nyílik a gépek használatára. A Dózsa György utcai kollégium udvarán a hallgatók rendelkezésére áll egy 527 m2 alapterületű tornacsarnok, mely lehetőséget biztosít a hallgatók rendszeres testedzéséhez, sportolásához.

 

Székhelyen kívüli képzés - Zombor

A PTE Egészségtudományi Kar 2016 szeptemberétől elindította nappali munkarendben BSc (főiskolai) szintű ápoló képzését. Az elméleti képzésre Zombor városában, a közelmúltban felújított Magyar Polgári Kaszinó épületében kerül sor. Az épületben informatikai terem, 2 demonstrációs terem, könyvtár és további 2 tanterem található. Az épületkomplexumban található étterem és egy 150 férőhelyes rendezvényterem is.