magyar | english

II. felhívás - Fizioterápiás Tematikus Nap

2024. ÁPRILIS 22. Hírek Kari hírek

FELHÍVÁS
II. Fizioterápiás Tematikus Nap (II. FTN)

„A krónikus non-specifikus derékfájdalom”

Kedves Oktatók! Kedves Hallgatók!

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete hagyományteremtő jelleggel hívta életre és hirdeti meg az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő szakmai programját, a II. Fizioterápiás Tematikus Napot (II. FTN), melynek témája „A krónikus non-specifikus derékfájdalom”.

A Pécsi Tudományegyetemen a gyógytornász képzés nagy múltra tekint vissza az ország egyik legnagyobb képzőhelyeként. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavalyi sikeres szakmai nap után („A scoliosis kezelésének kihívásai”), idén második alkalommal rendezhetünk az egyetem falai között gyógytornászok számára, egy konkrét fizioterápiás problémakörben szakmai programot. Az idei Fizioterápiás Tematikus Nap témája „A krónikus non-specifikus derékfájdalom”. Célunk továbbra is neves szakemberek segítségével az együtt gondolkodás, terápiás javaslatok és probléma megoldó megoldások nyújtása a betegkezelésben, tudományos és evidencia alapú megközelítéssel és igényességgel. A tematikus nap kiemelt előadója idén Prof. Dr. Bart Koes(Erasmus University, Rotterdam), a non-specifikus derékfájdalom evidencia alapú terápiás protokolljainak rendszeres kutatója, a témában az egyik leggyakrabban publikáló és idézett szakember.

Rendezvényünkre az ország valamennyi gyógytornász szakemberét hívjuk és várjuk, különös tekintettel a gyógytornász hallgatókra is. Eseményünk pontszerző továbbképzésként akkreditált (nyilvántartási szám: SZTK-A-21175/2024.). 

A Fizioterápiás Tematikus Napot a tavalyi évtől kezdődően hagyományteremtő módon minden évben megrendezzük, azonban minden alkalommal egy új tématerület köré építve. Szakmai programunk kiemelt célja, hogy a gyógytornász szakembereket naprakész és hiteles információkkal, bizonyítékokon alapuló eredményekkel lássuk el meghívott előadóink által, bemutatva az adott kórkép kezeléseire vonatkozó legfrissebb evidenciákat és tapasztalatokat. Tudományos eseményünk által lehetőséget és fórumot kívánunk biztosítani a tapasztalatok megvitatására és személyes / szakmai kapcsolatok kialakítására. 

A rendezvény fővédnöke: Balogh Ildikó, elnök, Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága
A rendezvény időpontja: 2024. június 15. (szombat)
A rendezvény helyszíne: Littke Palace Látogatóközpont (Pécs, Szent István tér 12, 7621)
A rendezvény munkanyelve: Magyar, angol (angol előadások magyar tolmácsolással)

A rendezvény weboldala: https://www.etk.pte.hu/tematikusnap

Regisztrációs díj:
Teljesárú jegy: 20.000 Ft
Hallgatói jegy: 12.000 Ft 
Kiegészítő kulturális program jegy: 18.000 Ft

Regisztrációs határidő: 2024. május 24. (éjfél)
További részletek és regisztráció az alábbi oldalon érthető el: https://www.etk.pte.hu/tematikusnap

 

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!