magyar | english

Magyar előadás a halmstadi tudományos asztalitenisz-konferencián

2018-05-02 Hírek Oktatás, Tanulmányi Ügyek

Az asztalitenisz világbajnokságot megelőző két napban Halmstadban került megrendezésre a halmstadi egyetem és az ITTF Tudományos Bizottsága együttműködésében az a tudományos kongresszus, amelynek témája az ütős sportágak és különösen az asztalitenisz volt.


A konferenciának kettős magyar szempontú érdekeltsége is volt. Egyrészt dr. Ács Pongrác és dr. Paár Dávid poszter-előadásban mutatták be a Pécsi Tudományegyetemen készült legújabb, asztalitenisz tárgyú kutatást, mely a magyar és a német első osztályú férfi csapatbajnokság rájátszásának mérkőzéseit hasonlította össze különböző szempontok szerint, úgy mint labdamenetek hossza, érintésszáma, időtartama, labdamenetek közötti szünetek időtartama, tipikus adogatás-fogadási ütéstechnikák és ki nem kényszerített hibák aránya. (szerzők: Dr. Paár Dávid – Varga László – Dr. Oláh András – Dr. Betlehem József – Dr. Ács Pongrác)

Másrészt a magyar részvétel célja volt, hogy a konferencia résztvevői számára bemutatkozzon a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, mint a 2019-es világbajnoksághoz tartozó XVI. ITTF Sporttudományi Kongresszus társ házigazdái. A halmstadi konferencia lezárásaként előadott meghívóban elhangzott, hogy a 2019-es kongresszus kiemelt témái az alábbiak lesznek:

  • az asztalitenisz, mint magas szintű versenysport
  • az asztalitenisz, mint egészségsport
  • innovációk és menedzsment aspektusok az asztaliteniszben

 

A 2019-es konferencia dátuma 2019. április 19-20., további részletek a részvételi lehetőségekről pedig a http://etk.pte.hu/ittfssc2019/ oldalon lesznek a későbbiekben elérhetőek.