Pécs2010 | NEPTUN | Ufficio Rapporti Internazionali | Telefonkönyv | Honlaptérkép | ISO9001 | MNE alapítvány | BME nyelvvizsga

Bejelentkezés


Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Kollégiumok - Laterum kollégium - Pécs

szerzõ: webmester | 2011. április 21. 11:02:47

Bemutatkozás

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudomány Kar Laterum Kollégiuma Pécs - 2010-es év Európa kulturális Fővárosa – uránvárosi városrészében található. A kollégium 300 fő befogadására alkalmas, 4 emeletén, 60 db ötágyas vendégszoba található, amelyekhez szobánként külön vizesblokk tartozik. A kollégium autóval és tömegközlekedéssel jól megközelíthető, a környékén számos szupermarket, étterem és más vendéglátóhely található. A történelmi belváros és a kulturális negyed könnyen elérhető, akár helyi tömegközlekedési eszközökkel is.

Elhelyezés

Az elhelyezés 5 ágyas szobákban történik, minden szobában vizesblokk (zuhanyzó/wc), található, a szobákban internet csatlakozási lehetőség és hűtőszekrény áll a vendégek rendelkezésére. A kollégium területén közös használatú főzőkonyha, klub helyiség, kábel televízió található, igény esetén mosókonyha vehető igénybe.

Ellátás

A Kollégium ellátást nem biztosít, de a vendégek kérése esetén ajánlani tudunk közeli, hangulatos éttermeket.

 

 

 

 

 

 

Programok

Pécs mediterrán hangulatú városa vonzó idegenforgalmi látványosságokat kínál az idelátogatóknak: a világörökség részévé nyilvánított ókeresztény emlékeket, a török hódoltság korából származó dzsámikat, a Zsolnay Porcelán Múzeumot, Csontváry festményeit vagy Vasarely térplasztikáit. Vendégeink Pécs látnivalóiról, illetve a múzeumok nyitva tartásáról bővebb tájékoztatást a kollégium portáján kaphatnak. Pécs 40 km-es körzetben 4 wellness- és gyógyfürdő található (Harkány, Siklós, Sikonda, Szigetvár), illetve Orfűn a megújult aqua parkban strandolási lehetőség is megtalálható. Pécs a kulturális évadot követően is számos rendezvénnyel, utcafesztivállal várja az érdeklődőket, részletes programok megtekinthetőek – többek között – a http://www.zsn.hu/programok weboldalon.

Megközelíthetőség

A Kollégium címe: Pécs Hajnóczy u. 37-39.
GPS koordinátái: Szélesség:  E 46.0640366, Hosszúság: K 18.1914599

[ Térkép ]

Autóval érkezők számára:

Bonyhád felől érkezőknek: a 6-os főút nyomvonalát követve kell haladniuk, végig a Zsolnai Vilmos, Rákóczi, Alsómalom, Nagy Lajos király, József Attila, Athynai Simon úton egészen a Nendtvich Andor Ybl Miklós utcák kereszteződéséig. A kereszteződésnél balra, majd közvetlenül jobbra kell fordulni a Hajnóczy út irányába, amelyen végighaladva egészen a Tűrr István utcai kereszteződésig, amelynél balra, majd a következő lehetőségnél jobbra kell kanyarodni.
Harkány felől érkezőknek: az 58-as főút útvonalát kell követni a II. János Pál út és a Maléter Pál út kereszteződéséig, ahol balra kanyarodva végig kell menni a Maléter Pál és a Nyugati elkerülő úton. A Makay István úti kereszteződésnél jobbra kell kanyarodni egészen az Esztergál Lajos utcai kereszteződésig, amelynél jobbra kell folytatni utunkat. A Tűrr István utcánál balra, majd a következő lehetőségnél ismét balra kell kanyarodni.
Szigetvár felől érkezőknek: a 6-os főút nyomvonalát követve kell haladniuk, végig a Szentlőrinci és a Makay István úton. A Makay István úti kereszteződésnél jobbra kell kanyarodni egészen az Esztergál Lajos utcai kereszteződésig, amelynél jobbra kell folytatni utunkat. A Tűrr István utcánál balra, majd a következő lehetőségnél ismét balra kell kanyarodni.

Távolsági autóbuszon, illetve vasúton érkezőknek:

A távolsági autóbuszon, illetve a vasúton érkezők számára a városban a legegyszerűbb közlekedési módot a helyi tömegközlekedés jelenti. A helyijáratok menetrendjeit a http://www.pkzrt.hu/menetrend oldalon érhetik el, ehhez hasonlóan a díjszabásról is a társaság honlapjáról szerezhetnek aktuális információkat.

Távolsági autóbuszon érkezők számára:

a távolsági autóbusz megálló és a kollégium között a 4-es számú járat közlekedik. A Kollégiumtól a pályaudvar felé a Vásárcsarnok megállóig kell közlekedni. A pályaudvartól a Kollégium felé pedig Olympia Üzletház megállóig kell utazni.

Vasúton érkezők számra:

a vasútállomás és a kollégium között, hasonlóan a buszpályaudvarhoz szintén a 4-es számú busz közlekedik. A Kollégiumtól a vasútállomás felé a Főpályaudvar megállóig kell utazni, míg a vasútállomástól a Kollégiumhoz az Olympia Üzletház megállóig kell közlekedni.

A városban a helyi tömegközlekedés mellett számos taxitársaság is működik, melyeknek elérhetőségeiről készséggel nyújtunk tájékoztatást.

Árak:

A kollégiumban a szállás ára 2500 Ft/vendég/éjszaka, három évesnél fiatalabb gyermek esetében a szállás ingyenes. Az ár tartalmazza az ÁFA-t, valamint az ágynemű használatot is. Az ár nem tartalmazza a felnőttek által fizetendő helyi idegenforgalmi adót, mely 400 Ft/éjszaka/vendég.

Szállásfoglalás és lemondás:

Bejelentkezés, szobafoglalás, további információ a portán (Pécs Hajnóczy u. 37-39.), vagy a +36-72/501-500/22731 telefonszámon, illetőleg a laterumkollegium@etk.pte.hu email címen lehet!

Lehetséges fizetési módok: készpénzben a szállás elfoglaláskor, átutalással 10 főnél nagyobb csoportok esetében előzetes egyeztetés alapján.

Szállás elfoglalása, elhagyása:

A szobákat délután 14.00 órától lehet elfoglalni, és az utazás napján 10.00 óráig kell elhagyni. Előzetesen bejelentett igény esetén módosításra adunk lehetőséget amennyiben a kollégium telítettsége ezt lehetővé teszi.

PTE ETK Laterum kollégium - Pécs

PTE ETK Laterum kollégium - Pécs

PTE ETK Laterum kollégium - Pécs

PTE ETK Laterum kollégium - Pécs

PTE ETK Laterum kollégium - Pécs

PTE ETK Laterum kollégium - Pécs

PTE ETK Laterum kollégium - Pécs

utoljára frissítve: 2015. szeptember 01. 16:46:14

Címkék: kollégium,szállás
« vissza