magyar | english

Víz világnapi egyetemi videó pályázat

2019. MÁRCIUS 11. Hírek Pályázatok

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem a Zöld Egyetem Program keretében videópályázatot hirdet a PTE hallgatói részére. A három legjobb alkotás pénzdíjazásban részesül. A pályázat célja a víz világnapjához kapcsolódóan ráirányítani a figyelmet a közműves ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás városi életben betöltött, mára teljesen természetessé vált, nélkülözhetetlen szerepére.


Téma:

  1. Víz(mű)hiány: nagyvárosi hétköznapok vízszolgáltatás nélkül
  2. Az élet alapja a VÍZ – Hangulatok

 

Olyan videókat várunk, amelyek bemutatják, milyen hatással lenne a városokra, mindennapokra a közműves vízszolgáltatás, a korszerű szennyvízelvezetés megszűnése; vagy kreatív módon mutatja be a sokoldalú elemet, nélkülözhetetlen szerepét.

 

Pályázók köre:

A Pécsi Tudományegyetemen tanuló nappali tagozatos hallgatók, egyénileg vagy csapatban. Egy pályázó több alkotással is nevezhet.

 

Pályázat formája:

  • a kreativitásnak nem szabunk határt: beküldhető videóklip, kisfilm, animált videó, spot, készülhet mobiltelefonnal, videó kamerával, GoPro-val, drónnal stb.
  • a videó teljes hossza ne legyen több 3 percnél
  • javasolt: full HD felbontás, H.264 tömörítés, kizárólag fekvő formátum
  • az esetleges aláfestő zene megválasztása a szerzői jogi szempontok figyelembevétel történjen

 

Pályázat benyújtása:

A pályamunkákat tömörített mappában óriás fájlküldő szolgáltatáson keresztül (pl. wetransfer, mammutmail) kérjük elküldeni a kommunikacio@tettyeforrashaz.hu e-mail címre. A mappa elnevezése minden esetben egyezzen a videó címével, valamint tartalmazzon egy pdf fájlt a beküldött videót leforgató hallgató/csapat adataival: készítők neve, életkora, egyetemi kar, szak megnevezése, értesítési e-mail cím, telefonszám (példa: Minta István (23), PTE-KTK kereskedelem és marketing szakirány, minta.istvan@gmail.com, 20/123-4567).

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. Adatkezelési tájékoztatója a www.tettyeforrashaz.hu/adatvedelem oldalon elérhető.

 

A pályázók alkotásuk beküldésével hozzájárulnak, hogy a kiíró a pályázatban szereplő információkat, képi- és hanganyagot részben, vagy egészben, külön díjazás nélkül nyilvánosan felhasználja honlapján, a sajtóban, illetve egyéb kommunikációs felületen. A pályáztató korlátozás nélküli felhasználási jogot szerez a pályaműveken. A pályázók kijelentik, hogy alkotásuk eredeti, önálló munka és szerzői jogokat nem sért; továbbá vállalják, hogy a kisfilm szereplőitől (kiskorú esetén a törvényes képviselőtől) beszerzik, díjazás esetén a kiíró részére átadják nyilatkozatukat, hogy hozzájárultak a szerepléshez, a film pályázatra való benyújtásához.

 

Beküldés határideje: 2019. április 5.

A beérkezett pályázatok értékelést követően a társaság Youtube csatornáján lesznek publikálva egy erre a célra létrehozott lejátszási listán.

 

Díjazás:

1. hely: 50.000,- Ft │ 2. hely: 30.000,- Ft │3. hely: 20.000,- Ft

 

A pályázatokat a szervezőkből és szakemberekből álló zsűri értékeli (kiemelt szempontok: a téma kreatív megközelítése, eredetiség, a kifejezni kívánt üzenet érthetősége, technika).

 

A pályázókat megadott elérhetőségükön 2019. április 22-ig tájékoztatjuk az eredményekről és a díjátadóról, amelyet közzétesszük a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. hivatalos Facebook oldalán is.