magyar | english

Pályázat A fiatal kutatók egyéni kutatási és innovációs tevékenységének támogatására, kutatói tehetségcentrumok fejlesztésére

2018. MÁJUS 17. Hírek Pályázatok

A Pécsi Tudományegyetem a fiatal kutatók egyéni kutatási és innovációs tevékenységének támogatásával és a kutatói tehetségcentrumok fejlesztésével a magas színvonalú kutatómunka és kutatási eredmények, valamint művészeti tevékenység ösztönzését kívánja megvalósítani.


I. A belső pályázat célja:

Célunk a független kutatás-fejlesztés erősítése: a tudás és a megértés előmozdítása, az együttműködésen alapuló kutatás-fejlesztés támogatása, a fiatal kutatói tehetségcentrumok fenntartása, működtetése, fejlesztése. A támogatás forrása: a 2018. évi Intézményi Kiválósági Támogatás.

 

II. A pályázók köre:

Jelen kiírásra 2 kategóriában lehet pályázatot benyújtani:

  • A fiatal kutatók egyéni kutatási és innovációs tevékenységének támogatására azon kutatók pályázhatnak, akik a belső pályázat évében legfeljebb a 45. életévüket töltik be és rendelkeznek olyan kutatási eredménnyel, melyet jelen pályázat keretei között piacon hasznosítható innovációvá tudnak fejleszteni.
  • A PTE Tehetség Centrum kategóriában, azon kutató- és művészeti csoportok kaphatnak támogatást, melyek vezetője a belső pályázat évében legfeljebb a 45. életévét tölti be, és a csoport már olyan szakmai eredményekkel rendelkezik, mely alapján a későbbiekben Kiválósági Centrummá válhat. A Tehetség Centrum támogatásért pályázhatnak PTE kutatói hálózatok, művészeti csoportok, amelyek ígéretes kutatási céllal és a nemzetközi elvárások szerint is nívós teljesítmény indikátorokkal rendelkeznek, s kapcsolódnak az egyetem stratégiai kutatási, fejlesztési irányaihoz, elősegítik a kutatások területek közötti szinergikus lehetőséget, a multidiszciplináris kutatási lehetőségekben lévő kapacitást.

Felhasználás időszaka: 2018.06.01-2018.03.31. Forrás nagysága: 100 millió Ft.

 

III. A pályázatnak tartalmaznia kell:

1. A kitűzött kutatási/művészeti cél tömör megfogalmazását, annak jelentősége kidomborításával (maximum 2000 karakter terjedelemben).

2. A pályázó eddigi tudományos tevékenységének indikátorait:

a.) a nemzetközi publikációs teljesítmény indikátorai:

- tudományos output indikátor:

  • a nemzetközi publikációk száma folyóirat minőségi kategóriák (SCImago) szerint csoportosítva: eddig összesen, utolsó öt év. A Q1 publikációkat tételesen fel kell sorolni.

- tudományos visszhang indikátorok (könnyen elérhető mérőszámokat alkalmazva):

  • citációk száma: eddig összesen, utolsó öt év (MTMT)

- a közös publikációs tevékenység (az elmúlt 5 év 10 legjelentősebb publikációját kérjük megadni)

b.) a külső kutatási forrás-beszerző képesség indikátorai:

- a pályázó PTE kutatók nemzetközi és hazai projektjeinek listája, az elnyert összegekkel: összesen, utolsó öt év

- közösen elnyert pályázatok bemutatása: összesen, utolsó öt év

3. A pályázati forrással elérni kívánt eredményeinek meghatározását (tervezett publikációk, műalkotások, tervezett további támogatások bevonása, az utánpótlás nevelésére fordított források, nemzetközi kutatási/művészeti együttműködések tervezetei, nemzetközi konferenciák, workshopok rendezése, tervezett tudományos/művészeti szeminárium meghívások).

4. Az eredmények eléréséhez tervezett költségvetést az alábbi bontásban:

Költségnem

Összeg

Bérköltség:

 

Ebből

-

utánpótlás nevelésére fordított összeg

 

Járulék költség:

 

Dologi költségek:

 

Ebből

-

publikációs költség

 

nemzetközi konferencia részvételi költség

 

rendezvényszervezési költség

 

Egyéb :

 

Konferencia napidíj:

 

Napidíj járuléka:

 

 

A felhasználás ütemezése:

A döntés alapján rendelkezésre bocsátott forrás 40%-át 2018. október 31-ig, további 40%-át december 31-ig, míg a végső 20%-át 2018. február 15-ig szükséges lekötni. Megkötések: bérköltségre a teljes költség 50%-a tervezendő, beruházás nem támogatható, az igényelhető összes költség nem haladhatja meg az 30 millió Ft-ot!

A Bizottság a bírálat során a pályázók által elnyert más források rendelkezésre állását figyelembe veszi a támogatási összeg meghatározásakor.

5. A befogadó PTE Kar vagy Karok dékánjának, illetve dékánjainak támogató nyilatkozatát.

Amennyiben a kutatás helyszíne és/vagy műszerparkja érinti a Szentágothai János Kutatóközpontot, a központ elnökének támogatása.

6. Beszámoló korábbi kiválósági támogatás felhasználásával elért eredményekről.

Amennyiben a pályázó korábbiakban is kapott támogatást intézményi kiválóság támogatását célzó forrásból, akkor annak szakmai teljesítményeit röviden összefoglalva mutassa be az elért eredményeket.

 

IV. A pályázatok elbírálása és teljesítés értékelése

A benyújtott pályázatokat a Pályázati Bizottság bírálja el.

Pontozás:

Összesen 100 pont szerezhető.

Kutatási cél: 30 pont

Indikátorok: 50 pont

Ebből:

  • publikáció: 30 pont
  • forrásszerző képesség: 20 pont

Vállalt eredmények: 20 pont

A támogatás felhasználásáról és eredményeiről részletes szakmai beszámolót kell készíteni, melyet a fenti bizottság értékel és figyelembe veszi a következő hasonló pályázat bírálatánál.

V. A pályázatok benyújtási határideje: 2018. május 29.