magyar | english

Vakcina igénylése Hallgatók részére

2021. FEBRUÁR 22. Hírek Kari hírek

Kedves Hallgatóink és Diákjaink!

 

Az Országos Tisztifőorvos járványügyi oltások szervezésére vonatkozó tájékoztatása alapján az orvos- és egészségtudományi hallgatók, valamint a 18. életévüket betöltött egészségügyi szakképző intézményben tanuló, gyakorlati szerződéssel rendelkező diákok is egészségügyi dolgozónak minősülnek az egészségügyi ellátás kapcsán, így tájékoztatjuk, hogy lehetősége van a COVID-19 elleni vakcina igénylésére.

A COVID-19 vakcinával történő oltásra az a TAJ számmal, vagy külföldi hallgató esetében útlevél azonosítóval rendelkező, 18 év feletti jogosult, akinél az elmúlt 3 hónapban nem igazolódott SARS-CoV-2 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedése). Jogosult az oltásra az is, aki a tavaszi hullámban SARS-CoV-2 fertőzésen átesett.

FONTOS, HOGY AKI SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYBEN TANUL (NEM EGYETEMISTAKÉNT REGISZTRÁL), ESETÉBEN A NEPTUN AZONOSÍTÓ KÉRDÉSNÉL AZ OM AZONOSÍTÓT ÍRJA BE!

TOVÁBBÁ FONTOS, HOGY A KÜLFÖLDI HALLGATÓINK ESETÉBEN TAJ SZÁM HELYETT ÚTLEVÉL SZÁM, VAGY NEPTUN KÓD IS MEGADHATÓ!

 

Regisztráció határideje 2021. 02. 26. 11:00

Regisztrációt követően, a következő hetekben az Egészségtudományi Kar munkatársai keresni fogják Önöket a megadott elérhetőségeken, hogy pontosan mikor tudják felvenni az oltást. Munkatársunk jelentkezéséig szíves türelmüket kérjük!

Az oltóanyag érzékenységére, továbbá annak előkészítési folyamataira való tekintettel az időpont lefoglalása után az időpont módosítására és lemondására nincs lehetőség. Amennyiben az oltás időpontjában hatósági karanténba kerül, vagy COVID-19 pozitivitást mutat, úgy ezek tényét feltétlenül jelezze az adminisztracio@etk.pte.hu email címen!

A vakcináció elengedhetetlen feltétele, hogy a kitöltött és aláírt járványügyi nyilatkozatot az oltópontra vigyék majd magukkal. 

A járványügyi nyilatkozat nyomtatványa a következő linken (http://temp.etk.pte.hu/oltas_nyilatkozatok/Jarvanyugyi_Nyilatkozat_6_0_20200519.pdf) érhető el. 

Az oltás helyszíne: 7623 Pécs, Rét utca 2. Rehabilitációs Központ földszint, azaz mindenképp Pécsett kerül megszervezésre az oltóanyag beadása.

Kérjük, hogy a leegyeztetett időpontjához képest érkezzen 10 perccel korábban!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oltás beadása után 15-30 percet megfigyelő szobában kell tölteni. Az orvos minden esetben meghatározza, hogy mikor engedhető el az oltott személy és ezt az időtartamot percre pontosan be kell tartani!

Orvosszakmai (oltás kontraindikációja, fertőzöttségi körülmény, speciális betegség, gyógyszerelés fennálása, stb.) kérdése esetén forduljon kezelőorvosához, illetve háziorvosához, amennyiben az oltás időpontja, illetve egyéb adminisztratív kérdése merülne fel, úgy az adminisztracio@etk.pte.hu email címen forduljon hozzánk bizalommal!

A vakcinára vonatkozó információk, valamint az NNK oltási tervére vonatkozó tájékoztatója a következő linken érhetőek el: 

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato

Együttműködését és segítségét az oltási program lebonyolításában ezúton is köszönjük!

 

Regisztrációs link: https://forms.gle/fcsBAfAMWtWqfe1S8

 

Tisztelettel:

Takács Gyula

kabinetfőnök

Pécsi Tudományegyetem

Egészségtudományi Kar