magyar | english

Tavaszi Egyetem a University of Bridgeport hallgatóival

2019. MÁRCIUS 21. Hírek Kari hírek

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezésre került a Tavaszi Egyetem a University of Bridgeport hallgatói számára. A március 11-14. között zajló színes program nemcsak szakmai, hanem kulturális, szabadidős tevékenységeket is tartalmazott. A vendégek megismerkedhettek a PTE intézményeivel, a magyar és USA-beli egészségügyi rendszer különbségeivel, Pécs város értékeivel, a villányi borvidék hagyományaival, illetve a közös programokon az ETK hallgatóival is.


A szakmai program keretei között a csoport a PTE több klinikájára, a Szentágothai Kutatóközpontba, valamint a Babits Gimnáziumba is látogatást tett. Az intézménylátogatások alkalmával a hallgatók olyan részletes egészségügyi információkat ismerhettek meg, amelyeket később a munkájuk során hasznosíthatnak. A kedves, nyitott fogadtatásnak köszönhetően az intézménylátogatások valódi szakmai értékekkel gazdagították a hallgatók ismereteit. A Babits Gimnáziumban angol nyelvű interaktív előadásokat tartottak egészségügyi, illetve megelőzés témakörökben a diákoknak. Továbbá, oktatóinknak és professzorainknak hála, elméleti órákon betekintést nyerhettek a magyar egyészségügy helyzetébe és rendszerébe, amely az USA-beli rendszertől sok szempontból eltér.

Kerekasztal beszélgetésen találkozhattak az ETK magyar és nemzetközi hallgatóival, amelynek célja a szakmai tapasztalatcsere volt. A beszélgetés sikerét a bridgeporti hallgatók informatív prezentációi mellett az adta, hogy a világ számos pontjáról érkező hallgatók megosztották egymással a saját országukban tapasztalt jelenségeket.

A csoport a délutáni szabadidős programok során betekintést nyert a Püspöki Palota impozáns épületébe és rejtett zugaiba, borkóstolón ismerte meg a magyar borok zamatát, a PTE Botanikus Kertjében fedezhette fel a világ minden tájáról összegyűjtött különleges növényeket, illetve az érdeklődők a magyar kulináris élvezeteknek is hódolhattak.

A University of Bridgeport és Karunk hallgatói is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a már hagyománnyá váló program során.