magyar | english

Szent Márton napi jótékonysági vásár

2018. NOVEMBER 16. Hírek Kari hírek

A PTE ETK Szombathelyi Képzési Központja, a Hallgatói Önkormányzat és a PTE SZESZI Szent-Györgyi Albert Tagintézménye idén is megrendezte hagyományos Márton napi jótékonysági vásárát, 2018. november 15-én, a Központ 115-ös termében.


A vásáron az egyetemi hallgatók és dolgozók, valamint a SZESZI tanárai és diákjai által készített süteményeket lehetett megvásárolni, ezen kívül zsíros kenyeret, teát, kávét, forralt bort is kínáltunk. A vásárt – hagyományteremtő szándékkal – kibővítettük apróságokkal is, idén könyveket, bizsukat és bögrepulcsikat ajánlottak fel jótékonysági céllal.

A vásár helyszínén Szent Mártonhoz, illetve a Márton naphoz köthető jelképekkel, népszokásokkal kapcsolatos vetítéssel, zenével várták a vásárlókat, akik szerencsekerékkel akár még a karácsonyi időjárást is megjósolhatták. A Márton napi kvízt helyesen kitöltők között ajándékot sorsoltak ki, és senki nem maradt szellemi táplálék nélkül: mindenki magával vihetett egy ősi bölcsességet, hiszen van, amikor egyetlen gondolat, szó vagy cselekedet megváltoztatja életet, ahogyan Szent Márton élete is megváltozott, amikor köpenyét megosztotta a koldussal.

 

A képek megtekintéséhez kérem kattintson ide.