magyar | english

Jelentős tanulmánnyal bővült a COVID-19 témakörben a tudomány világa

2020. JÚNIUS 25. Hírek Kari hírek

Karunk Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézetének 3 munkatársának nevével megjelent egy tudományos írás egy magas presztízsű szaklapban, COVID-19-es témában.


A rövid közleményükben arról számolnak be, hogy bizonyos omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) jó hatással lehetnek a koronavírus fertőzés kapcsán emlegetett „citokin vihar” nevű kórfolyamat lezajlására. Cikkükben röviden áttekintik, hogy milyen korábbi bizonyítékok szólnak arról, hogy ezek a zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően kedvezően befolyásolhatják ennek a veszélyes szövődménynek a kimenetelét. Fontos kiemelni, hogy az étrend-kiegészítők használatát minden esetben egyeztessük szakemberrel. A kérdéskör pontosabb tisztázására további klinikai vizsgálatok lefolytatása indokoltnak tűnik.

 

Intézetünk munkatársai:

Szabó Zoltán

Prof. dr. Figler Mária

Dr. Verzár Zsófia

 

Munkájukhoz gratulálunk!

 

A tanulmány letölthető ITT!

Vagy elolvasható ITT!