magyar | english

In memoriam - Roznár József

2019. JÚLIUS 19. Hírek Kari hírek

In memoriam

Roznár József

(1957 – 2019)

 

 

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Roznár József, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának szakoktatója 62. évében, súlyos betegségben elhunyt. A szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett történelem-német szakos középiskolai tanári oklevelet (1982). A győri Révai Miklós Gimnáziumban 1982-től történelem-német szakos tanárként dolgozott. Az egészségügyi főiskolai szakok megalapítását követően szinte azonnal, 1990-ben jelentkezett a POTE Egészségügyi Főiskolai Kar Szombathelyi Tagozatának nyelvtanári állására. Feladatának tekintette, hogy a hallgatókat felkészítse a diploma megszerzéséig a szakterületüknek megfelelő német nyelvű szakirodalom olvasására, segítse őket a beszédkészség fejlesztésében.

 

A POTE Egészségügyi Főiskolai Kar Szombathelyi Tagozatának nyelvtanár 1990-1997 között, főiskolai adjunktusa 2002-2010 között. A PTE ETK Szaknyelvi Tanszék Tanszéki Csoportjának tanszéki csoportvezetője volt 2003-2008. között. 2010-től a PTE SZESZI pedagógusa, 2012-2015. között a PTE SZESZI Szent-Györgyi Albert Tagintézményének első vezetője volt. Elévülhetetlen szerepet töltött be a feladat átvételében és a tagintézmény kialakításában, eredményes működtetésében és fejlesztésében. 2015 augusztusától ismét az Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának oktatója.  

 

A tanításon kívül tolmácsolási és fordítási tevékenységet is folytatott, valamint eredményesen segítette a Szombathelyi Képzési Központ nemzetközi kapcsolatainak kiteljesedését. 2005 és 2011 között jelentős mértékben vett részt a kar marketing tevékenységében és a kari arculati elemek fejlesztésében. Kreatív munkájának köszönhetően oktatóink és hallgatóink olyan kiadványokat, sőt animációs oktatási anyagokat használhattak, melyek minőségben és látványban is messze túlmutatnak mind a mai napig a széles körben alkalmazott gyakorlaton.

 

A Szombathelyi Képzési Központ meghatározó személyisége volt annak alapítástól. Mindenki szerette, tudása önmagáért beszélt. Készséges volt mind a hallgatókkal, mind az oktatókkal. Halálával nagy felkészültségű, rendkívül kitartó és szorgalmas szakembert, hallgatóink elhivatott oktatóját vesztette el közösségünk.

 

Roznár Józsefet karunk saját halottjának tekinti.

 

Temetésére 2019. augusztus 9-én 11 órakor kerül sor a szombathelyi Jáki úti köztemetőben.

 

Emlékét szeretettel és tisztelettel megőrizzük!

 

Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar