magyar | english

Egyéni kiválósági díj

2018. DECEMBER 15. Hírek Kari hírek

A Konfuciusz Intézetek 13. Nemzetközi Konferenciáján - 2018 december 4-5., Chengdu egyéni kiválósági díjat vehette át karunk egyetemi tanára, a PTE rektorhelyettese, dr. Betlehem József


2018 december 4-5-én, rendezték meg a Konfuciusz Intézetek 13. Nemzetközi Konferenciáját a Sichuan tartománybéli Chengduban, ahol a PTE ETK HKO Konfuciusz Intézet magyar és kínai igazgatója, dr. Betlehem József professzor úr és Mao Hong képviselte a Pécsi Tudományegyetemet.

A konferencia alkalmából 10 új intézeti plakett átadására került sor, így az idén alapított intézetek száma harmincra nőtt. A két napos konferenciát, amelyet a Kínai Nyelvoktatási Tanács, Sichuan tartomány kormányzata, a Sichuani Oktatási Intézet és Chengdu Önkormányzata szponzorált, több mint 1500 résztvevővel – köztük egyetemi vezetőkkel és a Konfuciusz Intézetek és tantermek képviselőivel több mint 150 országból – bonyolították le.

A pécsi Konfuciusz Intézet és Betlehem József 2018-as évi munkájának elismeréséül a Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) a Konfuciusz Intézetek egyéni kiválósági díját adományozta a magyar igazgatónak. E megtiszteltetésben a közép-kelet-európai régióban ezidáig csak még egy igazgató,a lengyelországi intézet vezetője részesült.

 

Az elismeréshez gratulálunk!