magyar | english

Demonstrátori ösztöndíj pályázati felhívás

2022. AUGUSZTUS 10. Hírek Kari hírek

FELHÍVÁS
TUDOMÁNYOS
 DEMONSTRÁTORI ÖSZTÖNDÍJ elnyerésére a 2022/2023. tanévben
 

Demonstrátori ösztöndíjat csak olyan hallgató kaphat, aki megfelelő oktatási, tudományos, illetve tudományos diákköri tevékenységet végez, súlyozott tanulmányi átlaga pedig a pályázatot megelőző szemeszterben meghaladja a 3,5-öt.

A felsoroltakat témavezetőjével igazoltatnia kell, s a témavezető, valamint az adott képzésért felelős tanszék/intézetvezető javaslatával kell pályázatát beadnia. A pályázatok adatait a Tanulmányi Osztály ellenőrzi.

A pályázathoz kérem a formanyomtatványt értelemszerűen elektronikusan kitölteni (letölthető innen), mellékelni kell egy motivációs levelet, melyben a hallgató leírja eddigi tevékenységét, eredményeit és a megvalósítani kívánt céljait, valamint csatolni kell a tanulmányi eredményeket, a szakmai, illetőleg tudományos munkát igazoló dokumentumok másolatát (pdf, vagy jpg). (Az értékelési szempontrendszer letölthető innen.)

A pályázat tartalma:

A pályázatot elnyert hallgató köteles az érintett Képzési Központ, illetőleg Intézet/Tanszék oktatásában, illetve tudományos diákköri munkájában tutor vezetése mellett aktívan részt venni. A pályázat elnyerését követően az elvégzendő feladatok meghatározását az Intézet/Tanszék vezetője, az érintett tutor bevonásával írásban végzi el a hallgató számára. A feladatok teljesítéséről a hallgató félévente írásban beszámolót készít a Képzési Központ TDK felelősétől igényelhető formanyomtatvány alapján a Kari Tudományos Bizottság elnökének.

A tudományos demonstrátori ösztöndíj 10 hónapra jár, a díjazás mértéke: br. 20.000,- Ft/hó.

Amennyiben a hallgató súlyozott tanulmányi átlaga a félév lezárásakor 3,5 alá esik, vagy oktatási/TDK munkájának nem tesz eleget, a tutor javaslatára az ösztöndíj visszavonható.

A pályázatot és valamennyi szükséges dokumentumot a kar Tanulmányi Osztályára kell elektronikusan megküldeni (szkennelve) info@etk.pte.hu címre. A tárgy rovatba kérem megjelölni: „Tudományos demonstrátori Ösztöndíj Pályázat”. 

A pályázat beérkezésének határideje:  

2022. augusztus 26. (péntek) 12:00 óra

(határidőn túl beérkezett pályázatot nem áll módunkban elfogadni)

 A rangsorolást a dékán által felkért Bizottság végzi, kiemelt hangsúlyt helyezve a Tudományos Diákkörben végzett szakmai teljesítményre

Nem kerülnek rangsorolásra azok a pályázatok, amelyek formai hiányosságokat tartalmaznak (például: Tutor, Intézetigazgató/Tanszékvezető aláírása hiányzik), illetve nem vehetők figyelembe azok a tanulmányi, szakmai és egyéb tevékenységek, amelyek hiteles dokumentumokkal nem kerülnek alátámasztásra.

 

 

FELHÍVÁS
OKTATÓI DEMONSTRÁTOR 
pozíció betöltésére

 

A pályázat célkitűzése

Az oktatói demonstrátor pozíció betöltésével a PTE ETK-n tanuló hallgatók lehetőséget kapnak betekinteni és megtapasztalni az eddig elsajátított szakmai ismeretek alkalmazását, oktatói feladatok ellátását. Emellett alsóbb éves hallgatótársaiknak közvetlenebb módon és saját tapasztalatból fakadóan nyújtanak segítséget a szakmai ismeretek és tananyag elsajátításához.

A megpályázott oktatói demonstrátor pozíció egy félévre (szorgalmi időszak és vizsgaidőszak) szól.

Az oktatói demonstrátor által ellátandó feladatok

  • részvétel az Intézet/Tanszék által megnevezett tantárgyak (gyakorlat, szeminárium, konzultáció, korrepetálás) előkészítésében, továbbá a (megpályázott tantárgy oktatásáért felelős tanszékvezető/intézetigazgató kijelölése alapján legalább tanársegéd munkakörben foglalkoztatott) tutor oktató által kijelölt egyéb oktatási feladatok (gyakorlat, szeminárium, konzultáció, korrepetálás) ellátásában
  • beszámoló készítése az ellátott feladatokról (havi szinten) az Intézet/Tanszék felé
  • Oktatási időkeret: szorgalmi időszakban heti 6 tanóra (gyakorlat, szeminárium, konzultáció, korrepetálás), vizsgaidőszakban heti 6 tanóra konzultáció, továbbá egyéni felkészülési idő a feladatok ellátására

Az oktatói demonstrátori tevékenységek ellentételezésének formái

  • A hallgatót tevékenységéért, teljesítésigazolás alapján havi br. 20.000 Ft juttatás illeti meg.

Kritériumkövetelmények           

  • legalább 2 lezárt, érvényes szemeszter
  • nappali tagozatos munkarend
  • aktív hallgatói státusz a pályázat benyújtásakor és a pályázati időszak alatt
  • legalább 4,00 tanulmányi átlag az utolsó 2 szemeszterben
  • jeles érdemjegy az érintett (megpályázni kívánt) tantárgy(ak) esetében
  • oktatói ajánlás az érintett (megpályázni kívánt) tantárgy(ak) esetében. Ajánlóként a tárgy oktatója, az illetékes tanszék vezetője vagy az illetékes intézet igazgatója fogadható el.
  • felhasználói szintű informatikai ismeretek
  • kitöltött pályázati űrlap (letölthető innen), hallgatói szakmai önéletrajz, motivációs levél megküldése
  • tervezet az adott tantárgy(ak) - gyakorlat, szeminárium, konzultáció, korrepetálás – feladatellátási elképzeléseiről és azok megvalósításának módjáról
  • amennyiben rendelkezik ilyennel: a megpályázott feladatellátáshoz kapcsolódó, saját szakmai tevékenységét bemutató portfólió csatolása a pályázathoz (pl. korábbi középiskolai tanulmányi versenyeredmények, egyetemi és azon kívüli szakmai tevékenységek, szakkollégiumi, TDK tevékenységek igazolása)
  • jó előadói képesség szóban és írásban
  • empátia, jó kommunikáció, közvetlen kapcsolat a hallgatókkal
  • rugalmasság, terhelhetőség, 
  • naprakész ismeretek az adott tárgyból, folyamatos ismeretszint bővítés
  • elérhetőség (heti szinten a szorgalmi időszakban és a vizsgaidőszakban is)
  • szakmai elhivatottság, szervezeti megbízhatóság 
  • idegen nyelv ismerete (elsősorban angol)

Az elbírálásnál előnyt jelentenek

  • korábbi sikeres demonstrátori, mentori tevékenység
  • aktív részvétel a szakkollégium, TDK munkájában
  • konferencia előadás, publikáció megléte
  • HÖK referensi munka
  • egyéb elismerés, díj, tanfolyam (HÖK, szakmai, sportszervezetek, közéleti elismerések, stb) (kommunikációs, mentori, tréneri, informatikai, elsősegélynyújtó, vöröskereszt, stb képzések)

A pályázatot és valamennyi szükséges dokumentumot a kar Tanulmányi Osztályára kell elektronikusan megküldeni (szkennelve) info@etk.pte.hu címre. A tárgy rovatba kérem megjelölni: „Oktatói Demonstrátori Pályázat”. 

A pályázat beérkezésének határideje:  

2022. augusztus 26. (péntek) 12:00 óra

(határidőn túl beérkezett pályázatot nem áll módunkban elfogadni)

 A rangsorolást a Kurrikulumfejlesztési és Lemorzsolódási Bizottság végzi, kiemelt hangsúlyt helyezve a Tudományos Diákkörben végzett szakmai teljesítményre

Nem kerülnek rangsorolásra azok a pályázatok, amelyek formai hiányosságokat tartalmaznak, illetve nem vehetők figyelembe azok a tanulmányi, szakmai és egyéb tevékenységek, amelyek hiteles dokumentumokkal nem kerülnek alátámasztásra.

Egy hallgató pályázhat mindkét meghirdetett demonstrátori pozícióra, azonban elnyerni csak az egyiket nyerheti el.

 

Pécs, 2022. augusztus 10.

 

Prof. Dr. ÁCS Pongrác sk.

egyetemi tanár,

dékán