magyar | english

„Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjban részesült Dr. Raposa L. Bence, a PTE adjunktusa

2020. AUGUSZTUS 28. Hírek Kari hírek

Dr. Raposa L. Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa 2020. 08. 24-én ,,Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat vehetett át, ,,Kiváló Tehetségfejlesztő” kategóriában.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar első Bonis Bona díjban részesülő Adjunktusát hallgatói terjesztették fel a díjra több éves tehetségfejlesztői és tehetséggondozói munkája alapján. A díjat Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adta át.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

A ,,Kiváló tehetségfejlesztő” kategóriába azok a szakemberek javasolhatók, akik legalább 5 tanévre, nevelési évre visszamenőleg folyamatos kiemelkedő tehetséggondozó munkát végeztek, amely különösen a módszertani kiválóságban nyilvánult meg: a pedagógiai módszerek személyközpontú, kreatív alkalmazásában vagy új módszertani elemek kifejlesztésében, valamint munkájukat értékteremtő pedagógiai attitűd jellemzi.