magyar | english

World Robot Olympiad™ LEGO robotépítési és -programozási verseny

2019. MÁRCIUS 25. Hírek Egyetemi hírek

Az Edutus Egyetem idén 6. alkalommal rendezi meg Magyarországon a Word Robot Olympiad™ LEGO® robotépítési és -programozási, államilag támogatott tanulmányi versenyt. A 2019-es versenyszezon témája: Smart Cities.


A döntőn legjobban teljesítő csapatok kvalifikálhatják magukat a novemberben, Győrben megrendezésre kerülő világdöntőre.
Advanced Robotics Challenge kategóriában 17-25 éves egyetemista hallgatók 2-3 fős csapatban versenyezhetnek egymással. A kategória témája: Okos üvegház.

 

A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldani a feladatokat.

A WRO™ nemzetközi szinten 16. éve szervezi meg a tudomány, a technológia és az oktatásnak ezt a seregszemléjét. Ezzel egyesíti és segíti a fiatalokat a világ minden tájáról kreativitásuk és problémamegoldó készségük fejlesztésében az MTMI (Matematikai, Természettudományos, Műszaki és Informatikai) területén. A LEGO® Robotok programozási nyelve a PLC programozáshoz hasonló, alapul szolgálhat a későbbi PLC ismeretek könnyebb elsajátításához, alkalmazásához.
A fiatalok amellett, hogy betekintést nyerhetnek a programozás és az informatika világába, a csapatmunka által olyan szociális készségeket is elsajátíthatnak, amely a későbbi tanulmányaik során biztosan hasznukra válik.

 

Büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország elnyerte a XVI. World Robot Olympiad világverseny rendezésének jogát, európai országként először. A rendezvény 2019. november 8-10. között kerül megrendezésre Győrben, ahol 60 országból közel 3000 tehetséges versenyzőt fogunk vendégül látni.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a versennyel kapcsolatosan, de több információra lenne szüksége az induláshoz, egy személyes találkozó keretében szívesen tájékoztatást adunk a verseny menetéről, segítséget nyújtunk a felkészülésben.

 

Jelentkezési határidő: 2019. április 26.

A tatabányai nemzeti döntő időpontja: 2019. július 10-11.

Kategória leírások és további információk a jelentkezésről a www.wro.hu oldalon.