magyar | english

Egészségügyi Innovációs verseny

2019. OKTÓBER 17. Hírek Egyetemi hírek

A Health-University-Business Collaborations Innovációs Nap keretében lehetőség nyílik a tavaly is nagy sikerrel futó verseny, a HACKATHON-on való részvételre, amelyen a fiatal szakembereknek egy aktuális, egészségügyi probléma megoldásán kell dolgozniuk egy „ideation” módszertan alkalmazásával.


A nap folyamán a résztvevők több alkalommal rövid tréningeken vesznek részt, amelyek hozzájárulhatnak a feladatuk sikeres végrehajtásához. A nap végén a versenyzők rövid pitch formájában ismertetik eredményeiket a zsűri és a további előadásokon részt vevők előtt.

 

RÉSZT VENNÉL A HACKATHON VERSENYEN? AKKOR KATTINTS IDE!

 

A HACKATHON verseny helyszíne: PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (7624 Pécs, Ifjúság útja 11. 2. emelet (Laptopszalon felett)

 

MEGOLDANDÓ PROBLÉMA 2019-ben: Az életet veszélyeztető, életet rövidítő betegségekben szenvedő gyermekeket segítő intézmények munkájának támogatása innovatív technológiával.

 

Az EIT Health iDay idei újdonsága a Kutatói börze, melynek kiemelt célja az, hogy a PTE oktatóit és kutatóit közös – karokon és tudományterületeken átívelő – kutatások meghatározására és azonosítására, közös, eltérő szemléletű tagokból létrejövő hallgatói kutatócsoportok felállítására ösztönözze.