magyar | english

Hírek

  • TDK Konferencia időpont módosítása
    2020. ÁPRILIS 28.

    Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar a XXVI. Kari Tudományos Diákköri Konferenciáját online formában szervezi meg.

  • Diákhitel információk
    2020. ÁPRILIS 27.

  • A Kormány tájékoztatója a nyelvvizsga hiányában át nem vett oklevelek ügyintézéséről
    2020. ÁPRILIS 22.

    Az új koronavírus által okozott járvány az egész világot, így hazánkat is sújtja. A Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek egészségét és életét.

  • A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet
    2020 ÁPRILIS 21.

    A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

  • Karathon futás
    2020. ÁPRILIS 20.

    A Fizioterápiás és Sporttudományi Intézetünk adjunktusa Cselik Bence teljesítette karantén körülmények között a maraton távot.

  • Felhívás - Specializációválasztás
    2020. ÁPRILIS 17.

    Tisztelt Hallgatónk!

     

    Tájékoztatásul közlöm, hogy a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán a specializációválasztási eljárás 2020. április 20. 07:00 órától 2020. április 26. 23:00 óráig tart.

    A specializációválasztási eljárásban minden arra jogosult hallgató köteles részt venni.

  • Adományozás
    2020. ÁPRILIS 9.

    A COVID-19 minden félelme és könnye mellett hozott magával pozitívumokat is:
    Szeretett közösségünk egy tagja, egy a Kar Nemzetközi Programján tanuló kínai lány (aki nem szerette volna közzétenni a nevét ) 160 arcmaszkot ajánlott fel az ETK munkatársai és oktatói számára.

  • Oklevélkiadás nyelvvizsga nélkül
    2020. ÁPRILIS 8.

  • Nemzetek Európája Karrierprogram pályázati lehetőség
    2020. ÁPRILIS 7.

    Nemzetek Európája Karrierprogram az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében a Ludovika Campuson

  • Important statement for our international students
    2020. MÁRCIUS 31.

    It has been always the definite goal of the Faculty of Health Sciences to create a community like a family that does not discriminate between its students and staff regarding their countries of origin, religion or gender.

    When we launched our international programmes, we confessed to treat our students in accordance with these principles and asked the citizens of Pécs to also do so.

  • Rendkívüli pályázati lehetőség
    2020. MÁRCIUS 31.

    A Central European Initiative (CEI) rendkívüli pályázati felhívást tett közzé a COVID-19 járvány hatásainak célzott kezelésére, az egészségügy, oktatás és az MKKV-k  témakörében.

  • Zöld egyetem – PÉNZDÍJAS pályázatok
    2020. MÁRCIUS 30.

  • Kijárási korlátozás Kormány határozat 2020.03.27.
    2020. MÁRCIUS 27.

  • Távoktatás egy napos szüneteltetése
    2020.03.25.

    Tisztelt Hallgatók, Tisztelt Kollégák!  

     

    Ahogy azt Önök is tapasztalhatták, sikeresen megkezdtük a távoktatást a Teams rendszerben. Azt is észlelték jópáran, hogy a megfelelő adatszolgáltatás ellenére egyes hallgatók nem kerültek hozzárendelésre a kurzusokhoz. Mivel a hiba meghaladta a kézi javítás lehetőségeit, az Informatikai Igazgatóság központilag törekedett javítani a problémát.

  • Ingyenes online szakirodalom
    2020. MÁRCIUS 23.

    A koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető nemzetközi szakirodalmi forrásokat tettek elérhetővé. A rendszeresen frissülő gyűjtemények a koronavírus-járvány idején szabadon hozzáférhető online szakirodalmi forrásokról itt érhető el:

  • Koronavírus helyzet információs oldal
    2020. MÁRCIUS 20.

    Tisztelt Munkatársaink, Hallgatóink! Kedves #ETKcsalád!

     

    A koronavírus miatti veszélyhelyzethez történő alkalmazkodás érdekében karunk legtöbb munkatársa vonatkozásában 2020. március 17-étől március 27-éig terjedő időszakra home office munkavégzés elrendelésére került sor, a hallgatók 2020. március 12-étől pedig nem léphetnek be az egyetem épületeibe. Az intézkedés célja, hogy elősegíthessük a családok megbirkózását a koronavírus járvány terjedése általi kihívásokkal, valamint csökkentsük a munkatársaink és hallgatóink kontaminációjának veszélyét.

  • Önkéntességi felhívások
    2020. MÁRCIUS 20.

    Kedves Egyetemi Polgárok!

     

    A Koronavírus terjedése az egészségügyi ellátó rendszerre és a szakdolgozókra komoly terhelést ró. Közös érdekünk, hogy összefogva segítsük a fertőzés terjedésének lassulását, az operatív törzs által tett javaslatokat betartsuk.

  • Rangos elismerések a karon
    2020. MÁRCIUS 18.

    Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Áder János köztársasági elnök számos kitüntetést adományozott.

    Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki Dr. Ács Pongrác Professzor Urat, a PTE PEAC elnökét.

  • Utazó Nagykövet pályázat elhalasztása
    2020. MÁRCIUS 16.

    Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány miatt az ország egész területére. Ezzel összhangban a felsőoktatási intézményeket érintő intézkedéseket is bevezetett.

  • Koronavírus: a legfrissebb intézkedések és tudnivalók
    2020. MÁRCIUS 13.

    Tisztelt Hallgatónk!

     

    Tájékoztatom, hogy Magyarország Kormánya által 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, valamint figyelemmel a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § b) pontjára a Pécsi Tudományegyetem rektora a 2019/2020-as tanév tavaszi félév ütemezésének módosításáról szóló 2/2020. számú rektori utasításában módosította a Pécsi Tudományegyetem valamennyi Karán, így az Egészségtudományi Karán is, a 2019/2020-as tanév tavaszi félév ütemezését, és 2020. március 16. és 2020. március 22. között tavaszi szünetet rendelt el.